maandag 3 september 2007

Ein Denkmal für uns alle



Sizedesmallresize_1 In Duitsland (Dessau) is men op het idee gekomen een piramide te bouwen. Het Grootste Bouwwerk 'Ooit!' Zoals 'Ooit' gebruikelijk moet ook deze piramide een funeraire functie krijgen. De mooie gedachte erachter is dat niet alleen mensen met geld, maar iedereen die dat wil, een plaatsje moet kunnen krijgen. Iedereen, van overal ter wereld; 'alle Menschen werden Brüder!'



Een grafsteen is flink van proportie: een kubieke meter. Ruim genoeg om een met asch gevulde urn in te situeren. Overigens is het mogelijk om tegen bijbetaling uw steen wat extra, sculpturaal, cachet te geven. All dead are equal, but some dead are more equal than others.



Eén van de initiators, Jens Thiel, heeft berekend dat het bouwwerk over zo'n twintig jaar de hoogte van de piramide van Cheops zal overtreffen. Het lollige van dit project is dat het oneindig kan doorgaan. Het lijkt eenvoudig: je plaatst gewoon de blokken naast en op elkaar. Toch is een prijsvraag uitgeschreven voor architecten. De jury wordt voorgezeten door, u raadt het al, De Grootschte Bouwmeester Ooit!: R.K. uit R.



Onder belangstellenden, die verwachten ooit te zullen sterven, tref ik vooral Duitsers en Oostenrijkers, en twee Egyptenaren. Ook u kunt zich alvast opgeven: De Grote Piramide.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten