zondag 29 juni 2008

Eindexamen KABK

Bezocht dit weekend de eindexamen expo van De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Een paar indrukken:



Img_0075Jessica de Boer experimenteert met versmeltingsprocessen van zout en ijs. Door zout in een ijskubus te brengen ontstaan vormen, welke langzaam veranderen. Haar eerste grote project is 'VerZilt'. Zij bestelde hiervoor bij een speciale ijsfabriek een kubus van een kubieke meter (1000 kg). Om smelten van buitenaf te voorkomen is de installatie ondergebracht in een vriescel in het academiegebouw. Voor bezoekers hangen dikke jassen klaar.



Kopie_van_img_0081Rose Linde Hoffmann maakt installaties/performances. In haar werk figureren echte mensen. Deze zijn vaak gedeeltelijk zichtbaar: ergens steekt een been uit, of je ziet een arm, een paar voeten. Hoffmann's werk bestaat in eerste aanblik veelal uit beddengoedachtige lappen met hier en daar een bolling. Door de onbeweeglijkheid vermoed je eerder met een pop dan een mens van doen te hebben. De constatering dat je met een levend wezen te maken hebt, leidt tot lichte schrik.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten